Ir al contenido principal

NO LA VA RECONÈIXER.

Quan va arribar a la trista cerimònia ni li havia passat pel cap de tornar-lo a veure.
Feia vora de 20 anys que no s’havien trobat. Els dos vivien a la mateixa gran ciutat, que al mateix temps era molt petita però mai s’havien creuat.
Tota una pila de sentiments se li van amuntegar a la boca de l’estomàc i va quedar totalment descol·locada.
El va veure allí, assentat, al costat del germà del difunt, com si fos un membre més de la família. Envellit però molt més interessant.
El va estudiar de dalt a baix, per sort la caixa del difunt al mig, li va donar el temps i la serenitat que necessitava, per poder maquinar un pla, mentre feien discursos d’alabances cap al mort.
En sortir se li va acostar.
Va pensar que allí mateix li diria alguna cosa.
Estava claríssim que no la reconeixeria, s’havia fet tantes operacions d’estètica i a més havia passat tant de temps
Ell va fer que fos un amor breu, encara que la intensitat de la passió, no va delatar que l’anés a deixar tan ràpid.
Li va anar a donar el condol. Va avançar la seva mà per estrènyer els seus dits.
Ell l’havia deixat dient-li que li agradaven totes les dones menys ella.
Li va respondre la salutació i la va mirar fixament als ulls. Aquella dona li recordava a algú del seu passat. No la va poder identificar.
Amb aquell contacte de la seva pell va retornar al passat, a la depressió profunda en la qual va caure, en les pastilles i les sessions de psicòlegs i psiquiatres i a la primera decisió d’operar-se el nas i després van venir els pits, els glutis, les potes de gall, fer-se treure les costelles flotants, remarcar-se els pòmuls, tatuar-se el contorn dels llavis i les punxades de Botox.
El seu amic acabava de morir i no era el millor dia per entrar-li a cap desconeguda.
Amb un moviment ràpid es va girar i va abraçar a la desconsolada vídua.
Ella va veure la seva espatlla poderosa i com s’abraçava a una altra.
Ara mateix demanaria hora: havia d’estirar-se la pell del coll.



Comentarios

Entradas populares de este blog

EL TRASTER

Era un traster petit, fosc i sense ventilació. L’olor d’humitat era penetrant i només il·luminava l’estança una bombeta penjant del sostre. Allí guardàvem les garrafes de vidre buides, les pilotes de futbol, les canyes de pescar, el para-sol, una nevera vella plena de refrescos i el nostre bé més preuat a l’estiu: les bicicletes. Cada cop que obria aquella porta, aguantava la respiració i amb el cor encongit encenia el llum. Aquell gest en si ja era un acte d’heroïcitat. Totes les aranyes del món havien decidit, suposo que en assemblea, anar a viure allí dins. Només entrar, sempre hi havia una teranyina o un fil d’aquells invisibles que se t’enganxava a la cara o al braç, i em creava una sensació de pànic, que feia que treure la bici, fos una acció d’alt risc, perquè algun ésser vivent amb vuit potes es podia posar sobre meu per picar-me, matar-me i menjar-me. Un dia en obrir la porta, no vaig poder encendre el llum, va sortir disparada cap a mi la mare de totes les aranye...

La família porta noticies

Però que feu tots aquí? Si no és Nadal! Tota la família reunida! Quines cares més serioses, feu por. Que heu vingut a dir-me alguna cosa? Si us vaig veient i estem en contacte. Què passa? I aia, felicitats! Ja has aconseguit pujar a una dimensió superior. Ho noto perquè estàs més esborronada Avi, gràcies per fer de vigilant de la botiga. Ric molt quan els treballadors em vénen a dir espantats, que les caixes es mouen soles i que cauen coses de les prestatgeries. Carmeta! Si us plau deixa de cantar la Ga v ina voladora ! I aio, ja sé que he d’arrencar la moto, que amb aquest fred segur que no s’engega. Vols dir que es deu haver mort la bateria? Si fa poc que vam baixar per Muntaner aprofitant tots els semàfors verds. Maria, has deixat la parada per venir? Et veig per la tele cada cop que ensenyen la Rambla. I a! ¡c uá nto tiempo hacía que no te veía! ¡Qué ilusión! Aún conservo la planta de la “Tía Monja”, pero ya no le crecen las hojas en forma de corazón, es una pena,...